Формування інформаційної культури здобувачів вищої освіти – один із векторів діяльності Наукової бібліотеки університету, який сприяє підвищенню рівня обізнаності щодо ресурсів та послуг, які вона надає.

Саме таку мету мала зустріч зі студентам другого курсу, що навчаються за спеціальностями 125 «Кібербезпека» та 151 “Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології”. В читальному залі відділу обслуговування користувачів у Навчально-науковому інституті автоматики та електротехніки Катерина Білоножко, бібліотекар І категорії провела лекцію на тему «Основи інформаційної культури».

Здобувачі вищої освіти із зацікавленістю слухали про те, які електронні ресурси має Наукова бібліотека, використання їх у процесі навчання, а саме: сайт бібліотеки, електронний каталог та можливість доступу до нього 24/7, застосування мобільного додатку, який можна завантажити за допомогою QR коду. Студенти також отримали інформацію про ресурси відкритого доступу, електронні бази даних, де представлені тисячі журналів та наукових статей. На лекції присутні дізнались і про матеріали освітніх курсів, які можна вивчати самостійно в будь-який зручний для них час.

Катерина Білоножко надала також консультацію та пояснила зміст Положення «Про випускну кваліфікаційну роботу в Національному університеті кораблебудування імені адмірала Макарова», яке встановлює правила та вимоги до виконання та захисту кваліфікаційних робіт.

Інформаційна насиченість заходу та цікаве подання матеріалу викликали жвавий інтерес серед студентів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.