Навіть у найскладніші часи цікава інформація, гарна книжка може наповнити теплом і світлом. Шановні користувачі, пропонуємо вам скористатися безкоштовним доступом до періодики та книг, який надають чимало видавництв та книгарень.

Електронні версії періодичних видань у відкритому доступі

«Голос України» http://www.golos.com.ua/ – українська загальнополітична газета, офіційний друкований орган Верховної Ради України.

За Указом Президента «Голос України» є офіційним друкованим виданням, де оприлюднюються закони та інші нормативні акти. Газета має власних кореспондентів в усіх регіонах України і за кордоном.

Крім суто роботи парламенту, газета розповідає про становлення місцевого самоврядування, актуальні проблеми державотворення, про проблеми соціально-економічних перетворень та соціального захисту населення, про питання зміцнення правопорядку та законності, висвітлює культурне життя держави – власне, розмаїття тем визначається діяльністю комітетів ВР.

Газета «Урядовий кур’єр» http://www.ukurier.gov.ua/ – щоденне видання центральних органів виконавчої влади України.  «Урядовий кур’єр» оперативно інформує про найголовніші події у політичному, економічному, громадському, культурному житті країни та світу. Як офіційна газета органів державної виконавчої влади України, «Урядовий кур’єр» першим отримує найповнішу та ексклюзивну інформацію про діяльність Президента і Уряду України, друкує на своїх сторінках повні тексти законів України, Указів Президента, постанов та розпоряджень Кабінету Міністрів, нормативні документи міністерств і відомств та коментарі до них. Значна частина цих документів вступає у дію з дня публікації в «Урядовому кур’єрі».

Газета також знайомить з панорамою міжнародних подій і одночасно є одним з найголовніших і найвиваженіших джерел про Україну за кордоном.

Газета «День» http://www.day.kiev.ua/

– щоденна всеукраїнська газета суспільно-політичної тематики, що містить як поточні новини, так і аналітичну інформацію.

З весни 1999 року газета «День» перша в Україні стала членом Міжнародної газетної асоціації «Синдикат». (На сьогодні в Україні лише дві газети є членами цієї асоціації – «День» та «Дзеркало тижня»).

Усі статті газети також розміщуються на сайті у вільному доступі у мережі Інтернет.

Газета «Дзеркало тижня. Україна» http://gazeta.dt.ua/

– український суспільно-політичний тижневик, одне з найвпливовіших аналітичних видань в Україні. Починаючи з 2001 року статті також публікуються на веб-сайті видання, де повні архіви є доступними безкоштовно.

TheWashingtonPost https://www.washingtonpost.com/ Авторитетне американське видання з багаторічною історією зробило доступ до своїх матеріалів безкоштовним для всіх українців. Такі пільги ЗМІ вводить уперше. Термін дії безкоштовного доступу точно не вказаний.

TheEconomist https://www.economist.com/ Протягом останнього місяця видання удвічі активніше публікує статті на сайті, тож навіть найвибагливіший читач знайде щось цікаве для себе. Усі українці можуть отримувати контент безкоштовно.

FinancialTimes https://www.ft.com/ Усі найважливіші репортажі стали безкоштовними для перегляду в Україні.

The Wall Street Journal https://www.wsj.com/ Культове видання надало безкоштовний доступ до інформації всім користувачам з України. До речі, безоплатно читати їхні статті можуть і українські біженці, що вимушено опинилися за кордоном. Однак у яких саме країнах діятиме пільга та скільки вона триватиме, видання поки не уточнює. Аби оформити безоплатний доступ, достатньо зареєструватися на сайті ЗМІ та обрати у відповідному полі регіон Україна. Українці, що перебувають за кодоном, можуть скористатися VPN і в ньому також обрати регіон Україна.

Читайте книги онлайн

Українська цифрова бібліотека https://udl.ubi.org.ua / пропонує сучасні та класичні літературні твори вітчизняних та закордонних авторів – художні, науково-популярні, публіцистичні. Книги тут постійно у вільному доступі, адже головна мета УЦБ, щоб українці читали більше. Для користування УЦБ треба встановити безкоштовний застосунок для ОС Андроїд. Незареєстровані користувачі можуть переглядати описи книжок та ознайомчі фрагменти. Для повноцінного читання треба зареєструватися – вказати адресу електронної пошти та погодитися з правилами. Для читання можна обирати кілька творів, але не більше, ніж 20 одночасно. Обрані публікації завантажуються на пристрій читача, їх можна читати автономно, без інтернету.

На сайті https://chitaka.com.ua/bezkoshtovni-knigi/ ви зможете завантажити безкоштовно і без реєстрації або читати онлайн кращі книги в форматах fb2, rtf, epub, txt для iPad, iPhone, Android і Kindle.

Свіжі новини літератури, рецензії та відгуки на популярні книги у вільному доступі на сайті https://knigogo.com.ua/knigi/den-shho-navchyv-mene-zhyty/#lib_book_download. Тут ви можете скачати (завантажити) безкоштовно на телефон, без реєстрації або читати онлайн кращі електронні книги українською мовою в форматах fb2, rtf, epub, txt для iPad, iPhone, Android і Kindle.

Бібліотека аудіокниг українською мовою. Саме там на вас чекають тисячі найкращих аудіо книжок українською. На сайті https://ukrainianaudiobooks.com/ ви маєте чудову можливість слухати ваші улюблені літературні шедеври та нещодавно озвучені новинки в режимі онлайн, цілком безкоштовно! Аудіокниги українською онлайн, які ви знайдете на нашому сайті – це чудова можливість поринути у світ давно знайомих чи досі невідомих літературних героїв, неперевершених сюжетів та найцікавіших образів. Просто оберіть на сайті бібліотеки кращі аудіокниги українською та отримайте подвійне задоволення від справжньої літератури та бездоганного виконання.