Наукова бібліотека НУК приймає участь у наступних проєктах:
  • Електронна бібліотека України: створення Центрів знань в університетах України»

Електронна бібліотека України: створення Центрів знань в університетах України»(http://www.elibukr.org) – інноваційний проект, що об’єднує бібліотеки вищих навчальних закладів, національні бібліотеки та інші організації України. Засновники: Громадська організація Асоціація «Інформатіо-Консорціум» (Україна), Центр Технологій та Інноваційного Менеджменту Нортвестерн університету (США). Мета проекту – забезпечення доступу до світової наукової інформації, створення власних академічних ресурсів, а також інтеграція української науки та бібліотечної справи у світову наукову комунікацію. Проект передбачає передплату ліцензованих інформаційних продуктів для кожного університету – електронних журналів, електронних книг, баз даних – найважливішого ядра світових інформаційних ресурсів, що покривають усі галузі знань (наука, техніка, медицина, соціальні та гуманітарні науки).
Сприяння реалізації проєкту “Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти” (Academic IQ) z Проєкт «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» (Academic Integrity and Quality Initiative – Academic IQ), що реалізується Американськими Радами з міжнародної освіти за сприяння Посольства США в Україні (Відділу преси, освіти та культури), Міністерства освіти і науки України та Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, має на меті об’єднати професійну спільноту освітян для обміну досвідом та співпраці задля інституціоналізації принципів академічної доброчесності в системи середньої та вищої освіти України. Місія Проєкту Підсилення спроможностей освітньої системи на засадах і принципах академічної доброчесності та якості освіти в Україні. Візія Системні зміни в українській освіті, від яких виграють всі учасники академічного процесу – студенти та учні, викладачі та вчителі, університети та школи. Дізнатись більше: https://academiq.org.ua/pro-proekt/
  • «БібліоСинергія: підтримка наукових досліджень»

«БібліоСинергія: підтримка наукових досліджень» (http://bibliosynergy.ula.org.ua/index.php) – це партнерський проект бібліотек вишів, спрямований на створення професійного середовища (сайту) для спілкування однодумців та втілення нових практик у напрямку підтримки наукових досліджень. Філософія проекту: «Ділимося досвідом, набуваємо знання, зростаємо разом!» Місія «БібліоСинергії» – сприяння зростанню успіху наукової складової кожного ВНЗ і розвитку української науки в цілому, її інтеграції в міжнародний науковий інфопростір, посилення рівня її впливовості у світі. Учасники проекту – бібліотеки ВНЗ, бібліотеки академій наук. Визначено бібліотеки, які на добровільних засадах курують окремі сегменти (блоки) інформації. Наукова бібліотека НУК відповідає за сегмент «Компетентності бібліотекарів». В рамках адміністрування сегменту проводиться пошук інформаційних ресурсів за напрямками:
  • Регламенти. Методики. Рекомендації;
  • Статті;
  • Презентації;
  • Відео;
  • Корисні посилання.
Координаційна рада «БібліоСинергії» складається з кураторів окремих сегментів (блоків).