Науковою бібліотекою НУК ім адм. Макарова, у рамках циклу заходів «Місячник першокурсника», проводяться лекції за темами: «Основи інформаційної культури» та «Академічна доброчесність: курс для здобувачів освіти».

Так, 13 жовтня Катерина Білоножко, бібліотекар 1 категорії НБ,  координаторка групи сприяння академічній доброчесності в НУК ім. адм. Макарова, провела чергову онлайн-лекцію для студентів Навчально-наукового інституту автоматики та електротехніки, групи 1351, які навчаються за спеціальністю «Морський та внутрішній водний транспорт».

В ході розкриття першої теми онлайн-лекції студенти дізнались про сутність терміну «інформаційна культура», ознайомились з послугами, які надає Наукова бібліотека, у тому числі дистанційно, зокрема про електронну доставку документів, а також ознайомились з можливістю використання у своїй практичній діяльності інформації, що розміщується на сайті бібліотеки та її сторінці у фейсбуці. Було зроблено наголос на алгоритмі пошуку книг в Електронному каталозі НБ за допомогою OC Android, а також публікації своїх наукових праць в університетському репозитарії.

Друга тема була присвячена розкриттю визначення поняття «академічна доброчесність», форм її порушення – плагіату та його видам. Студенти були поінформовані про проблеми, які їх можуть спіткати, якщо такі факти будуть виявлені у їх роботах: рефератах, курсових, дипломних. Першокурсникам надали поради щодо того, як уникнути порушень академічної доброчесності та визначити правильні методи використання запозиченого матеріалу під час навчання.

Проведення подібних онлайн-лекцій мають на меті допомогти студентам- першокурсникам розвивати творче та професійне мислення, сформувати знання і навички з інформаційної безпеки в навчальній та науково-дослідницькій діяльності.

#НУК #інформаційна_культура #Наукова_Бібліотека #академічна_доброчесність #навчання #студенти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.