10 червня в гуманітарному відділі Наукової бібліотеки НУК імені адмірала Макарова відбулася зустріч з Митєю Великонєю (Mitja Velikonja), доктором філософії, професором культурології, керівником Центру культурологічних і релігійних досліджень Люблянського університету (Словенія). Основна сфера його досліджень – сучасні центральноєвропейські та балканські політичні ідеології, субкультури та культура графіті, колективна пам’ять і постсоціалістична ностальгія.

Професор Митя Великоня презентував та подарував бібліотеці свої книги “Тітостальгія. Дослідження ностальгії за Йосипом Брозом” і “Зображення незгоди. Політичні графіті та вуличне мистецтво постсоціалістичного переходу”, які вийшли друком у видавництві “Гельветика” в українському перекладі. Ці книги перекладені та надруковані шістьма мовами світу.

Зустріч було організовано за сприянням Олега Дубинського, проректора з науково-педагогічної роботи, економічних, юридичних та соціальних питань НУК ім. адм. Макарова, доктора юридичних наук, професора та Олега Головко, кандидата економічних наук, засновника та директора Видавничого дому “Гельветика”, з яким наш університет та бібліотеку пов’язує багато років плідної співпраці.

Цікава та змістовна зустріч пройшла невимушено та тепло. Професор М. Великоня розповів про свої дослідження, творчі пошуки та історії створення своїх книг, відповів на питання присутніх. Дуже приємно, що студенти, присутні на заході, спілкувались с професором англійською мовою, задавали питання і були зацікавлені презентованими виданнями.

Презентовані книги, а також 70 англомовних видань різногалузевої тематики Митя Великоня передав у дарунок Науковій бібліотеці.

Дякуємо професору та організаторам зустрічі за цікаве спілкування та подарунки.

Фотозвіт: https://1drv.ms/a/s!AoUH-LssmFPrmxozqOE6FSHU3mEA?e=L1wpKA

#НБНУК#дарунокбібліотеці#працюєморазом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.