Ресурси відкритого доступу

Ресурси відкритого доступу

Open Access Week 2021
Project Muse Open Access Content - колекція електронних книг для бібліотек
Шановні науковці та студенти НУК ім. адм. Макарова! Project MUSE пропонує книги та журнали з відкритим доступом від відомих університетських та наукових товариств США (Johns Hopkins University Press, Cornell University Press, The MIT Press та ін.) та Європи (Amsterdam University Press, Leiden University Press, Edinburgh University Press та ін.). Також Project Muse надає відкритий доступ до журналів: Constitutional Studies Journal of Appalachian Health RSF: The Russell Sage Foundation Journal of the Social Sciences Southeast of Now: Directions in Contemporary and Modern Art in Asia Sungkyun Journal of East Asian Studies Всі книги та журнали доступні вільно для завантаження у форматі PDF. Project MUSE підготував MARC Records для того, щоб бібліотеки змогли додати книги в свої каталоги (https://about.muse.jhu.edu/muse/open-access-overview/). Доступ до Project MUSE: вільно в мережі Інтернет, за посиланням: https://muse.jhu.edu/search?action=oa_browse
Міжнародний Тиждень Відкритого Доступу до знань та інформації

МІЖНАРОДНИЙ ТИЖДЕНЬ ВІДКРИТОГО ДОСТУПУ – 2020

Міжнародний тиждень Відкритого доступу проводиться щороку в останній тиждень жовтня. В 2020 р. він проходитиме з 19 по 25 жовтня. Тема цьогорічного Міжнародного тижня Відкритого доступу – «Відкриті з метою: вжиття заходів для формування структурної рівності та інклюзії» («Open with Purpose: Taking Action to Build Structural Equity and Inclusion». Більш детальніше за посиланням: 2020 Open Access Week). Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова підтримує рух відкритого доступу до наукової інформації: – через розміщення наукових доробків професорсько-викладацького складу, співробітників та студентів НУК ім. адм. Макарова в електронному інституційному репозитарії eIR NUOS; – через підтримку у вільному доступі електронних версій наукових видань «Shipbuilding and marine infrastructure», «Збірник наукових праць НУК». Щороку наша бібліотека, використовує Тиждень Відкритого Доступу як платформу для зустрічей та просвітницької діяльності. Ця акція надає можливість краще ознайомитись з перевагами, які надає відкритий доступ, обмінятися досвідом, ідеями щодо впровадження Відкритого Доступу та допомагає розширити коло учасників Руху Відкритого доступу. Для успішного виконання наукової і навчальної роботи науковцям та студентам потрібно швидко орієнтуватися у величезному потоці інформації. Завдання полягає в тому, щоб у цьому потоці виявити оригінальну найбільш цінну, актуальну на даний момент інформацію, яка подається у книзі, статті, будь-якому іншому джерелі та представлена у відкритому доступі. Тому, в умовах карантинних заходів, пов’язаних з пандемією COVID-19, та переходом НУК ім. адм. Макарова на дистанційне навчання, співробітники Електронного читального залу (Головний корпус, ауд. 547) готові відповісти на Ваші запитання, проконсультувати з розміщення у відкритому доступі Ваших публікацій, розповісти про індекси цитування та імпакт-фактори журналів, про електронні ресурси нашої бібліотеки та доступ до них шляхом проведення індивідуальних консультацій або за допомогою електронної пошти tetyana.korolova@nuos.edu.ua. Також, до Міжнародного тижня Відкритого доступу, підготовлено Восьмий випуск вебнавігатора «Ресурси відкритого доступу». Ознайомитися з ним можна на сайті бібліотеки в розділі «Ресурси відкритого доступу» https://bit.ly/3nY8c3W. Зробимо доступ до знань вільним!
Ресурси відкритого доступу (веб-навігатор)
Електронний архів до 150-річчя з дня народження Михайла Грушевського

Електронний архів до 150-річчя з дня народження Михайла Грушевського

  До 150-річчя з дня народження Михайла Грушевського Національною бібліотекою України імені В. І. Вернадського в межах корпоративного проекту за участі установ Національної академії наук України: Інституту історії України, Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського, Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка, Історико-меморіального музею Михайла Грушевського, Державного меморіального музею Михайла Грушевського у Львові, Видавництва «Світ»,Канадського інституту українських студій Альбертського університету (Канада) започатковано новий інформаційний ресурс «е-Архів Михайла Грушевського» (Mykhailo Hrushevsky Digital Archives). Фінансова підтримка та сприяння проекту здійснені Фондом Катедр Українознавства (США) та Канадським інститутом українських студій Альбертського університету (Канада) – (видавничий грант з Вічного фонду імені Петра Яцика, 2016/2017 рр.). Проект «е-Архів Михайла Грушевського» призначений для об’єднання зусиль істориків, історіографів, літературознавців, архівістів, археографів, музейників, бібліографів, видавців, IT-спеціалістів та просто небайдужих з метою розкриття світовій спільноті інформації про Михайла Грушевського – визначного українського вченого, громадського, політичного і державного діяча.
MIT OpenCourseWare: ресурси Массачусетського технологічного інституту у відкритогому доступі

MIT OpenCourseWare: ресурси Массачусетського технологічного інституту у відкритогому доступі

  MIT OpenCourseWare (MIT OCW) — проект Массачусетського технологічного інституту (Massachusetts Institute of Technology) з публікації у відкритому доступі матеріалів всіх курсів інституту. Опубліковані матеріали включають плани курсів, конспекти лекцій, домашні завдання, екзаменаційні питання та відповіді на них. Для 24 курсів доступні відеозаписи лекцій. Відмічена рядом премій, ініціатива MIT подала приклад, якому послідували інші університети. Основні курси:
  • Aeronautics and Astronautics
  • Anthropology
  • Architecture
  • Athletics, Physical Education and Recreation
  • Biological Engineering
  • Biology
  • Brain and Cognitive Sciences
  • Chemical Engineering
  • Chemistry
  • Civil and Environmental Engineering
  • Comparative Media Studies
  • Comparative Media Studies/Writing
  • Earth, Atmospheric, and Planetary Sciences
  • Economics
  • Edgerton Center
  • Electrical Engineering and Computer Science
  • Engineering Systems Division
  • Experimental Study Group
  • Global Studies and Languages
  • Health Sciences and Technology
  • History
  • Linguistics and Philosophy
  • Literature
  • Materials Science and Engineering
  • Mathematics
  • Mechanical Engineering
  • Media Arts and Sciences
  • Music and Theater Arts
  • Nuclear Science and Engineering
  • Physics
  • Science, Technology, and Society
  • Sloan School of Management
  • Supplemental Resources
  • Urban Studies and Planning
  • Writing and Humanistic Studies
Springer відкрив безкоштовний доступ до технічних і наукових книжок

Springer відкрив безкоштовний доступ до технічних і наукових книжок

  Видавництво Springer дозволило безкоштовно скачувати свої книги з науки, досліджень і математики, яким понад 10 років. Книги доступні у форматі PDF – їх можна сортувати за темами, авторами тощо. Завантажити їх можна за адресою: http://link.springer.com/search/page/8?facet-language=%22En%22&facet-content-type=%22Book%22&showAll=false
Східно-Європейський журнал передових технологій

СХІДНО-ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ЖУРНАЛ ПЕРЕДОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

  Мета журналу – усунути той розрив, який виникає між новими науковими знаннями, які швидко з’являються, і впровадженням їх у промисловість, що вимагає значно більшого часу. Завданням журналу є формування «наукової складової» трансферу сучасних технологій з науки в промисловість. Тому в статтях, що публікуються в журналі, акцент робиться і на наукову новизну, і на практичну цінність. Східно-Європейський журнал передових технологій є журналом відкритого доступу. Всі статті вільні для перегляду, читання, скачування і друку.
E-books directory

E-books directory

E-books directory — безкоштовний веб-ресурс, з якого можна завантажити книги, документи, лекції, технічні документи. Ресурс містить посилання на більш ніж 1780 електронних книг, перерахованих у 392 категоріях, в тому числі з бізнесу, комп’ютерних наук, техніки, гуманітарних наук, літератури, медицини і багато іншого.
Наукова періодика України

Наукова періодика України

Наукова періодика України — доступ до повних текстів понад 2 тис. журналів та збірників наукових праць. Ресурс Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського.
OAI ґарвестер

OAI ґарвестер

OAI ґарвестер — система пошуку у відкритих архівах України. Даний сервіс надає можливість одночасного пошуку в електронних повнотекстових бібліотеках України. Даний сервіс працює на основі протоколу OAI-PMH. Протокол OAI PMH призначений для створення відкритих електронних бібліотек і надає можливість інтегрувати інформаційні ресурси.
E-LIS

E-LIS

E-LIS — міжнародний відкритий електронний архів в галузі бібліотечної справи та інформаційних дисциплін. Включає більше 14 тис. документів та команду редакторів-добровольців з 30 країн світу. Підтримує 22 мови. Репозитарій E-LIS побудований за принципами відкритого доступу (open access) і самоархівування (self-archiving). Автор може самостійно відправити в E-LIS будь-яку готову роботу (в тому числі і неопубліковану).
Driver Digital Repository Infrastructure Vision for European Research

Driver Digital Repository Infrastructure Vision for European Research

Driver Digital Repository Infrastructure Vision for European Research — ресурс являє собою електронний репозиторій європейських досліджень. До його складу входять архіви вільного доступу з різних дисциплін 36 країн світу, включає більше 2,6 млн. наукових публікацій на 36 мовах. Проект DRIVER закінчився у грудні 2009 року, але його підтримка продовжується.
Directory of Open Access Books (DOAB)

Directory of Open Access Books (DOAB)

Directory of Open Access Books (DOAB) — ресурс дає доступ до метаданих та повних текстів книг академічних видавництв у відкритому доступі в мережі Інтернет. Сервіс дає можливість здійснювати пошук книг за наступними параметрами: назва книги, автор, ключові слова, анотації до книг, видавець, ISSN/ISBN книги або за всіма перерахованими елементами. Переглядати зміст сервісу можна за назвами в алфавітному порядку, за предметними рубриками та за видавцем (напр. Academia Press, University of Michigan Press, Springer Science – Business Media тощо).
Directory of Open Access Journals (DOAJ) — каталог журналів відкритого доступу.

Directory of Open Access Journals (DOAJ)

Directory of Open Access Journals (DOAJ) — міжнародний мультидисциплінарний каталог журналів відкритого доступу. Містить понад 10000 назв наукових журналів та 2105530 статей. Каталог прагне охопити усі відкриті наукові журнали, що дотримуються загальних принципів якості наукових видань, і тим самим сприяти їх поширенню, використанню та популяризації руху Відкритого доступу.
Libruk – Українська електронна бібліотека

Libruk – Українська електронна бібліотека

Libruk – ресурс, на якому зібрано твори різних за жанром і часом українських письменників-класиків та сучасних авторів. На сайті Ви зможете завантажити книги у найбільш популярних електронних форматах – fb2, epub, mobi. Також книги доступні для читання онлайн, де є змога не тільки запам’ятати останню прочитану сторінку, а й налаштувати під себе відображення книги. При цьому не потрібно проходити реєстрацію. На сторінках електронної бібліотеки Libruk є можливість прочитати скорочену біографію для знайомства з життєвим та творчим шляхом письменників України. На сайті створений розділ, де можна розміщувати власні твори. LIbruk був створений з любов’ю до рідної мови, виключно з метою донесення до читача чудових творінь талановитих українців.
Портал відкритих даних ЄС European Union Open Data Portal

Портал відкритих даних ЄС European Union Open Data Portal

Портал з’явився в результаті ініціативи Європейської Комісії «Стратегія відкритості даних для Європи» в грудні 2012 р. Він відкриває доступ до даних інших організацій Спілки, органів влади, офісів та агентств, які працюють під його відомством. Всі користувачі можуть завантажувати опубліковану інформацію, щоб повторно її використовувати або ділитися нею. Відкриті дані — це загальна інформація, яка може вільно використовуватися і розповсюджуватися ким завгодно. В даному випадку це стосується всієї інформації, яка виробляється, збирається чи купується органами влади ЄС. Вона включає в себе географічні і метеорологічні дані, статистику, інформацію за дослідницькими проектами, фінансованими державою, і електронні версії бібліотечних книг.
DBLP

DBLP: бібліографічна підтримка дослідників у галузі комп’ютерних наук

  Шановні користувачі, пропонуємо Вам вільно доступну бібліографічну базу даних з комп’ютерних наук DBLP, яка індексує понад 2,8 млн. публікацій більш як 1,4 млн. авторів. Користувачам доступні функції розширеного пошуку, експорту високоякісних записів у форматах BibTeX, RIS, RDF, XML, а також є кнопки для продовження пошуку документів у Google, Google Scholar, MS Academic Search та в дискусійному форумі PubZone . За умов дотримання стандартів, усі охочі можуть запропонувати документи для включення у DBLP.
Онлайн-колекція англійських стародруків у відкритому доступі

Онлайн-колекція англійських стародруків у відкритому доступі

  Бібліотеки Мічиганського та Оксфордського університетів, спільно з компанією ProQuest, виклали у відкритий доступ понад 25000 англійських стародруків (1473-1700 рр.). В онлайн-колекції Early English Bookshttp://quod.lib.umich.edu/e/eebogroup/ представлено тексти перших друкованих видань Шекспіра, Чосера, Мільтона та багатьох інших менш відомих письменників. Цей проект має свою особливість: усі книги транскрибувалися вручну і у відкритий доступ потрапили не скани сторінок, а самі лише тексти.
Acta Diurna – електронний архів української періодики

Acta Diurna – електронний архів української періодики

Acta Diurna – http://ad.lnu.edu.ua/index.php – новий вітчизняний ресурс для забезпечення потреб академічної науки, навчально-освітніх проектів та усіх зацікавлених у вивченні історії української періодики та в загалі історії України. Acta Diurna – потужний проект Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка, який передбачає наповнення двох великих розділів – самого репозитарію повнотекстових копій газет, який забезпечує можливість пошуку й ідентифікації документів за назвою, датою чи місцем видання, а також за ключовими словами, і – загального каталогу періодики. Ресурс вже містить 12 назв, 374 чисел, 4797 сторінок української періодики за 1919–1944 роки з фондів Наукової бібліотеки ЛНУ ім. І. Франка та Державної наукової архівної бібліотеки. Доступні цифрові зображення газет, а також широкі можливості повнотекстового пошуку. Докладніше на сайті Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка
Нові бази даних від компанії EBSCO

Нові бази даних від компанії EBSCO

Компанія EBSCO пропонує нову безкоштовну базу даних American Doctoral Dissertationshttp://www.opendissertations.com/, яка містить майже 100000 посилань на американські дисертації 1933-1955 років. Біля запису ви побачите посилання PDF Full Text, але не поспішайте радіти – це не текст дисертації, а лише скан сторінки з покажчика. Для тих, хто цікавиться історією європейської колонізації Америки існує ще одна безкоштовна база European Views of the Americas: 1493 to 1750. І не забуваймо про старі безкоштовні реферативні бази: GreenFILE, LISTA та Teacher Reference Center. Адреса доступу до БД EBSCO: http://search.ebscohost.com та з сайту НБ НУК http://lib.nuos.edu.ua/
"Geo: Geography and Environment"

“Geo: Geography and Environment” у відкритому доступі

“Geo: Geography and Environment” – перший повнотекстовий науковий журнал відкритого доступу від Королівського Географічного Товариства та відомого британського видавництва Wiley. Географія, екологія, дотичні дослідження. Крім вже відомих переваг електронних журналів, тут, крім статей, є багато додаткових матеріалів: відео, таблиці, інтерактивні мапи, аудіокліпи, 3D-зображення.
Journal Metrics від Elsevier

Journal Metrics від Elsevier

Академічна спільнота давно потребувала більшої кількості прозорих і доступних наукометричних інструментів для оцінки журналів. Видавництво Elsevier несподівано запустило веб-сайт Journal Metrics, на якому 3 популярні показники (Source Normalized Impact per Paper, SCImago Journal Rank, Impact per Publication) доступні абсолютно безкоштовно. Пошук дуже простий та проводиться серед усіх журналів, що включені до Scopus, у результатах побачимо метрики за 1999-2013 рр.
Електронна колекція бібліотеки Гарвардського університету "Жінки, які працюють" (Women Working)

Електронна колекція бібліотеки Гарвардського університету “Жінки, які працюють” (Women Working)

Нова колекція бібліотеки Гарвардського університету “Жінки, які працюють” (Women Working) доступна у вільному доступі. У колекції зібрано документи з проблематики жіночого руху та його впливу на розвиток економіки США від 1800 до часів Великої Депресії 1930. Тож, можна ознайомитися з документами, що представляють не лише умови праці американського жіноцтва, але й умови життя, відпочинку, охорони здоров’я, інші соціальні аспекти тощо за 130 років. Колекція нараховує 650 000 оцифрованих сторінок документів, серед яких книги, журнали, архівні справи, світлини. Гарно організовано, зручний пошук.
Кращі світові підручники у вільному доступі

Кращі світові підручники у вільному доступі

Шановні студенти! Пропонуємо вам скористатися відкритим (безкоштовним) ресурсом Open Culture, який пропонує колекцію книг (6000) та підручників (170+), фільми (675) та аудіо книги (550), онлайн курси провідних університетів світу, мовні уроки та бізнес-курси.
Найпопулярніші статті від Springer

Найпопулярніші статті від c

З 18 до 31 липня 2014 р. до Міжнародного дня Нельсона Мандели (18 липня),видавництво Springer відкриє усім користувачам безкоштовний доступ до найбільш популярних публікацій (вибірка на основі даних Almetric), які дотичні до цінностей Мандели. Це статті з галузей економіки, освіти, прав людини, політології та охорони здоров’я. Документи можна безперешкодно завантажувати та зберігати.
ROAD: всі ресурси відкритого доступу на одній платформі

ROAD: всі ресурси відкритого доступу на одній платформі

ROAD, the Directory of Open Access scholarly Resources – каталог наукових ресурсів відкритого доступу, у тому числі журналів, матеріалів конференцій, монографій та інституційних репозитаріїв. Проект Міжнародного центру ISSN, що розробляється з 2013 р. за підтримки ЮНЕСКО. Нині містить 1,7 млн. записів на 150 мовах світу з понад 200 країн. Матеріали включаються в каталог на основі певних критеріїв: відкритий доступ до всього змісту ресурсів; ресурс складається, здебільшого, з науково-дослідних робіт; аудиторія ресурсу – в основному, дослідники та науковці. Дозволяє шукати більшість наукових публікацій відкритого доступу з однієї платформи, за типами документів, предметами, країнами. Індексується 94 вітчизняних проекти. Реєстрація в системі безкоштовна.
Наукова періодика ДНУЗТ ім. акад. В. Лазаряна

Наукова періодика ДНУЗТ ім. акад. В. Лазаряна

Науково-технічна бібліотека Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна запрошує переглянути повнотекстові електронні журнали та збірники наукових праць:
  • Наука та прогрес транспорту. Вісник Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна
  • Антропологічні виміри філософських досліджень
  • Електромагнітна сумісність та безпека на залізничному транспорті
  • Транспортні системи та технології перевезень
  • Електрифікація транспорту
  • Проблеми економіки транспорту
Більш детальніша інформація за адресою
Elsevier

Elsevier у відкритому доступі

Elsevier відкриває секрети пошуку журнальних статей у відкритому доступі. Не пропустіть: “Шість простих кроків: як знайти вільний ельзевірівський контент” від пані Рейчел Мартін (Rachel Martin), менеджера у галузі програм відкритого доступу, доброчинних проектів та технологій доступу видавництва Elsevier. Читати українською Читати оригінал (англійською) У 2013 р. видавництво продовжує розширювати перелік журналів відкритого доступу, який налічує вже 40 назв. Приєднуємось та користуємося!
Public Domain Day

Public Domain Day

1 січня – не просто свято Нового року. Віднедавна це ще й Public Domain Day, започаткований COMMUNIA, the European Thematic Network on the Digital Public Domain, за підтримки Open Knowledge Foundation (UK) та Center for the Study of Public Domain at Duke University (USA). Public domain в перекладі з англ. – суспільне надбання, є сукупністю знань (зокрема в літературі, мистецтві, музиці, науці), стосовно яких жодна юридична чи фізична особа не має і не може мати виключних майнових прав. Українське законодавство визначає суспільне надбання як твори і об’єкти суміжних прав, передбачений строк дії авторського права або суміжних прав на які сплив. Мета відзначення Дня – привернути увагу до значення відкритої інформації, доступної для всіх знань, ресурсів, культурної спадщини тощо, без бар’єрів чи інших обмежень. Сайт, присвячений Public Domain Day: http://www.publicdomainday.org/ 25 джерел безкоштовних книг від Public Domain Day
Віртуальна бібліотека рукописів Швейцарії

“Edic-coes. Virtual Manuscript Library of Switzerland” “Віртуальна бібліотека рукописів Швейцарії”

Інститут медієвістики Університету Фрібурга (Швейцарія) за підтримки Фундації Ендрю Меллона (Нью-Йорк, США) з 2007 року реалізує проект “E-codices. Virtual Manuscript Library of Switzerland” (Віртуальна бібліотека рукописів Швейцарії). Дослідники планують оцифрувати всі збережені стародавні манускрипти зі швейцарської історії і оприлюднити їх на спеціальному сайті у вільному безкоштовному доступі. Супровідні тексти подаються англійською, німецькою, французькою та італійською мовами. Збірка цифрових копій постійно поповнюється і на цей момент містить 1054 одиниці. Серед представлених на сайті особливу увагу привертають 500 рукописів з бібліотеки відомого абатства Святого Галла в місті Санкт-Галлен. Серед раритетів знаменитий “План з Санкт-Галлен” – середньовічний малюнок ідеальної моделі монастиря, який виник на початку IX століття. Це єдине відоме в Європі архітектурне зображення за час від падіння Західної Римської імперії і до XIII століття. План вважається швейцарським національним надбанням і викликає жвавий інтерес істориків, мистецтвознавців і архітекторів.
Бібліотека OAPEN

Відкритий доступ від бібліотеки OAPEN

Бібліотека OAPEN пропонує колекцію вільнодоступних наукових книг з наступних дисциплін:
  • Суспільство та соціальні науки
  • Гуманітарні науки
  • Економіка, фінанси, бізнес і менеджмент
  • Мистецтво
  • Правознавство
  • Література і літературознавство
  • Мова
  • Науки про Землю, географія, навколишнє середовище
  • Історія
 
Європейські дисертації(DART-Європа)

Європейські дисертації – у відкритому доступі

Доступ за посиланням: http://www.dart-europe.eu/About/info.php Запрошуємо відвідати Портал Відкритого Доступу до тез та дисертацій науковців Європейського Союзу. Нині вже більше 400 тис. документів з 512 університетів 27 Європейських країн. DART-Європа являє собою партнерський проект наукових бібліотек та бібліотечних консорціумів, які працюють разом, щоб поліпшити глобальний доступ до європейських досліджень. Проект DART-Європа схвалено Liber і європейською робочою групою Електронної бібліотеки дисертацій (NDLTD). Приєднуємось та користуємося!
 
Journals for Free

Завітайте до порталу журналів відкритого доступу Journals for Free

Journals4Free– портал журналів відкритого доступу з понад 7000 назв академічних журналів! Пошук за категоріями, мовою, чи присутністю в базах даних:
Springer

Електронні книги та журнали від Springer

Відоме міжнародне наукове видавництво Springer знаходиться у п’ятірці лідерів світової наукової інформації, пропонуючи 2769 назв наукових журналів, 54 000 назв наукових книг, 1700 книжкових серій. Програма Відкритий Вибір від Springer – це публікація більше ніж 90 наукових журналів вільно і безкоштовно. Щойно видавництво проголосило про нову програму Springer OpenBooks – книги у вільному доступі (монографії, підручники, довідники з різних галузей знань). Доступ через SpringerLink. Книжки публікуються під ліцензією Creative Commons Attribution Non-Commercial (CC BY-NC), що дозволяє вільне й безкоштовне використання, поширення і т.п. не з комерційною метою. Всі книги від SpringerOpen Book будуть розміщені також через Directory of Open Access Books (DOAB). “Книжки – наступний логічний крок в розвитку відкритого доступу, і ця ініціатива від Springer сприятиме впровадити відкритий доступ у модель видання монографій та іншої наукової літератури,” заявив Директор Directory of Open Access Books та OAPEN Foundation. Запрошуємо скористатися інформацією у відкритому доступі!
Taylor & Francis Group

Програма відкритих журналів від наукового видавництва Taylor & Francis Group

Відоме світове наукове видавництво Taylor & Francis Group (1500 назв наукових журналів) оголосило про програму відкритих журналів. На додачу до гібридної моделі (коли автор за бажанням і за пристойну плату дозволяв відкривати відразу безкоштовний доступ до своєї статті в передплатному журналі), додається цілий перелік повністю вільних безкоштовних наукових журналів:
  • Complex Metals.
  • Green Chemistry Letters and Reviews.
  • International Journal of Smart and Nano Materials.
  • Journal of Biological Dynamics.
  • Journal of Organic Semiconductors.
  • Kotuitui: New Zealand Journal of Social Sciences Online – published on behalf of the Royal Society of New Zealand.
  • Nanoscience Methods.
  • SAHARA-J: Journal of Social Aspects of HIV/AIDS – published on behalf of the Human Sciences Research Council.
  • Systems Science & Control Engineering.
The Royal Society

Королівський подарунок від Королівського Товариства

Наукове товариство – британське The Royal Societ – оголосило 26.10.2011 р. про відкритий доступ до всього глибокого архіву найстарішого наукового журналу світу – Philosophical Transactions of the Royal Society (архів з 1665 до 1941 рр., понад 60 000 статей). Це справді королівський подарунок до Тижня Відкритого Доступу!