Вже 25 років поспіль Україна відзначає свято єдності користувачів та бібліотечних працівників, а також всіх, хто розуміє роль книги та бібліотеки в своєму житті – Всеукраїнський день бібліотек.  Нажаль останні два роки – в умовах воєнного стану.

З нагоди свята співробітники Наукової бібліотеки НУК ім. адм. Макарова підготували цикл  святкових заходів. Темою низки заходів було обрано гасло 2023 року Української бібліотечної асоціації  «Бібліотека – твоя синергія ПЕРЕМОГИ», який визначає роль бібліотек у наближені нашої Перемоги.

В рамках циклу до уваги користувачів та всіх поціновувачів книги та бібліотек було запропоновано  віртуальну подорож «Чарівний світ бібліотек», яку було представлено на сайті Наукової бібліотеки: http://lib.nuos.edu.ua та  сторінці у Фейсбуці https://www.facebook.com/libnuk

Працівники відділу обслуговування користувачів Навчальнонаукового Гуманітарного інституту та Факультету морського права провели для студентів-першокурсників спеціальності «Журналістика» День першокурсника «Відкриваючи горизонти знань».

Співробітник бібліотеки С. Ю. Гординець ознайомила присутніх з сучасним цифровим середовищем НБ: вебсайтом, електронним каталогом, інституційним репозитарієм та іншими електронними інформаційними ресурсами, проінформувала про дистанційні послуги, які надає бібліотека.  Із розповіді студенти дізналися також про нову дистанційну послугу для користувачів бібліотеки – доступ до електронного каталогу НБ НУК ім. адм. Макарова з мобільних пристроїв на ОС Android за допомогою мобільного додатка LibClient.

Співробітник інформаційно-бібліографічного відділу НБ К. С. Білоножко презентувала присутнім курс для здобувачів вищої освіти «Академічна доброчесність», який розкривав основні принципи академічної доброчесності.

Гості заходу також ознайомились з книжково-ілюстративними виставками «Бібліолоція нових надходжень» та «Скарбниця мудрості», які було оформлено з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.

Працівниками відділу обслуговування користувачів Машинобудівного навчально-наукового інституту була оформлена різнобарвна експозиція світлин: «Старі фотографії на стіл розклади…», яка розповідала про цікаві заходи, що проходили в приміщенні відділу для користувачів та його повсякденне життя.

У відділі обслуговування користувачів Навчально-наукового інституту автоматики та електротехніки було організовано: книжково – ілюстративні виставки «Читай українською», «В дарунок читачам Наукової бібліотеки…». (Детальніше – в наступній інформації).

До переліку заходів циклу увійшла також акція «Подаруй бібліотеці українську книгу», яка триватиме до 30 жовтня.

Свято минуло, але колектив Наукової бібліотеки продовжує творчо працювати, готуючись до  нових зустрічей зі  своїм користувачем. Тож приходьте – ми завжди раді спілкуванню з вами!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.