НУК підтримує Рух Відкритого Доступу

У 2017 році, вже десятий рік поспіль, у рамках Тижня Відкритого Доступу (Open Access Week – 2017), по всьому світу проходить низка заходів, що сприяють обізнаності різних користувацьких аудиторій щодо Відкритого Доступу (сайт: http://www.openaccessweek.org/). З програмою заходів можна ознайомитися тут: http://www.openaccessweek.org/events .
Дізнатися і взяти участь у заходах, які планується провести в Національному університеті кораблебудування імені адмірала Макарова протягом тижня, можна на сайті Наукової бібліотеки та на її сторінці у Facebook.


Відкрили Тиждень Відкритого Доступу 23 жовтня два флешмоби: «Відкрий замок» та «#ЯПідтримуюВідкритийДоступ». 
Флешмоб «Відкритий замок» було організовано Науковою бібліотекою НУК за участю викладачів та студентської молоді: Факультету економіки моря і Факультету екологічної та техногенної безпеки. Майданчиком для проведення флешмобу було обрано внутрішнє подвір’я Головного корпусу НУК. Тут, у призначений час, згуртувались студенти, викладачі та співробітники НБ НУК. Вони утворили своєрідний «живий замок» (символ Open Access ), який об 11.00 відкрився, що символізувало початок Тижня Відкритого Доступу.


У ході флешмобу «#ЯпідтримуюВідкритийДоступ» провідні вчені університету, аспіранти, студенти та співробітники бібліотеки сфотографувалися з плакатами:
«#ЯпідтримуюВідкритийДоступ», «#ЯвідкритийЩобЗнайтиНовихСпівавторів», «#ЯвідкритийЩобПривернутиУвагуДоМогоДослідження», «#ЯвідкритийЩобГлибшеЗрозумітиСвіт».
Ми вдячні всім, хто взяв участь у флешмобах і підтримав Рух Відкритого Доступу.


Фотографії розміщені у мережі Інтернет на сторінках веб-сайтів НУК, НБ НУК, а також у соціальній мережі Facebook на сторінках НБ НУК та «Open Access Week in Ukraine 2017».
Оргкомітет НБ НУК

Світлини

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.