У Науковій бібліотеці НУК ім. адм. Макарова, обласному методичному центрі бібліотек ЗВО м. Миколаєва, 23 листопада в межах заходів системи підвищення професійної компетенції бібліотечних фахівців було організовано та проведено науково-практичний семінар «Трансформація діяльності бібліотек ЗВО в період глобальних викликів». Вперше за період пандемії і дії військового стану, семінар пройшов в режимі офлайн.

У роботі семінару взяли участь 30 учасників, це – керівники та провідні фахівці бібліотек закладів вищої освіти Миколаєва, зокрема Наукової бібліотеки НУК ім. адм. Макарова, Наукової бібліотеки МНУ ім. В. Сухомлинського, Наукової бібліотеки Чорноморського національного університету ім. Петра Могили, бібліотеки Миколаївського національного аграрного університету, бібліотеки Миколаївського навчально-наукового інституту права Національного університету «Одеська юридична академія», бібліотеки Відокремленого підрозділу “Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв”.

До уваги учасників семінару було представлено доповіді та виступи, які висвітлювали практичний досвід роботи та теоретичні аспекти з актуальних питань функціонування бібліотек, а саме:, візія майбутнього бібліотек України; аналіз діяльності бібліотек ЗВО м. Миколаєва за 2020-2022 рр.; роль бібліотек в цифровому науково-освітньому просторі університету; інформаційно-бібліографічне забезпечення  науково-освітнього процесу в умовах сучасних викликів; роль бібліотек ЗВО у формуванні та утвердженні української національної ідентичності; мем як чинник промоції читання та бібліотек тощо.

Цікавою та змістовною була інформація директора НБ ЧНУ ім. Петра Могили Козловської С. В. про свої враження від участі у Міжнародній літній школі «Університетська бібліотека та цифрова трансформація», яка проходила у м. Познань.

Представлені виступи учасників семінару були цікавими, інформаційно насиченими та актуальними для діяльності бібліотек у сучасних умовах.

Також, в рамках семінару було проведено методичний консалтинг «Бібліотеки ЗВО м. Миколаєва: адаптація до нових реалій», де обговорювалися нагальні питання роботи бібліотек та надавалися відповідні консультації.

Обмін думками, професійне спілкування колег збагатили учасників семінару досвідом та новими ідеями.

Фотозвіт: https://goo.su/FWlmS6

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.