Щороку, 26 квітня, в Україні та світі відзначають Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф.

Таке рішення було прийнято у грудні 2003 року Генеральною Асамблеєю ООН. Саме в цей день у 1986 році сталася аварія на Чорнобильскій АЕС – найбільша в історії людства техногенна катастрофа. Трагедія, спричинена вибухом на її четвертому енергоблоці, не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров’я та психіку людей, їх побут і соціально-економічні умови життя.

Всього від Чорнобильскої катастрофи постраждало більше 3 мільйонів чоловік, 90 000 було переселено із забруднених територій. 26 квітня – це день, який нагадує людству про небезпеку використання атомної енергетики, про героїзм ліквідаторів аварії, про наслідки, які ця катастрофа принесла довкіллю. Чорнобиль для всіх, а особливо для українців, ніколи не стане минулим. Схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув у боротьбі з радіацією! Дякуємо за мужність та подвиг! Шануємо!

Детальніше за темою в інформаційних матеріалах за покликанням:

6 квітня Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф

http://surl.li/sxfvr

Чорнобиль: 36 днів окупації. Як це було і що відбувається на ЧАЕС зараз

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.