28 березня – день пам’яті синів України, які віддали своє життя за визволення Миколаєва від нацистських загарбників. З нагоди вісімдесятиріччя визволення Миколаєва від нацистської окупації в Науковій бібліотеці НУК імені адмірала Макарова було організовано годину пам’яті «Встеляйте квітами дороги – бійцям, що мир несли в наш край». На захід, до читальної зали Наукової бібліотеки у Навчально-науковому інституті автоматики та електротехніки, завітали студенти Навчально-наукового гуманітарного інституту, груп 1531 та 1551.

Зустріч розпочалася із розповіді завідуючої відділом обслуговування користувачів Навчально-наукового гуманітарного інституту та Факультету морського права І. В. Кузнецової про героїчне визволення Миколаєва у березні 1944 року.

За допомогою електронної презентації «Історія зберігається не тільки в книгах» співробітник бібліотеки С. Ю. Гординець ознайомила присутніх із інтерактивною мапою розташування пам’ятних знаків, які зберігають пам’ять про подвиги воїнів-визволителів Миколаєва навесні 1944 року, а також з історією створення деяких з них.

У ході зустрічі О. В. Бобіна, директор Навчально-наукового гуманітарного інституту, кандидат історичних наук, доцент провів історичну паралель між подіями Другої Світової війни і тим, що зараз переживає Україна та  Миколаїв зокрема.

Із заключним словом виступила директор Наукової бібліотеки НУК імені адмірала Макарова Т. М. Костирко і розповіла про велику роботу зі збереження фонду, яку виконали співробітники бібліотеки після ракетного удару по університету.

Інформаційним доповненням заходу стала тематична виставка літератури “Шана за подвиг, вдячність за мир”, з якою ознайомились усі бажаючі.

Фотозвіт: http://surl.li/rzmai

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.