Ілюстровану виставку “… Бо хто за що, а ми за незалежність!” до  Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора підготували співробітники відділу обслуговування користувачів Наукової бібліотеки у Машинобудівному навчально-науковому інституті НУК.

З лютого 2022 року ці свята набули для українців особливого значення. Ворожа зброя зруйнувала мирне життя громадян України. Наші воїни неймовірними зусиллями стримують російську навалу та вибивають ворога з української землі. Кожна хвилина свободи здобувається надважкою ціною. Щодня народ України демонструє всьому світу, що таке справжня гордість та любов до своєї Батьківщини.

У центрі виставкової експозиції – синьо-жовтий стяг та герб – ключові державні символи України. Символи нашої української ідентичності, боротьби за волю. Сьогодні наші прапор та тризуб – на позиціях військових, на автівках волонтерів, на рюкзаках вимушених переселенців, на міжнародних самітах у підтримку України… Жовто-сині кольори майорять над вільними містами України. А українці на окупованих територіях з ризиком для життя зберігають прапор своєї держави.

На виставці представлені матеріали з історії української держави та національно-визвольних змагань, можна знайти інформацію про особистостей, які мали безпосереднє відношення до відновлення незалежності, а усі бажаючі можуть вдосконалити свої знання з української мови, культури, етнографії.

Окремо виділена експозиція, яка символізує спротив України російській агресії та неоціненну допомогу наших партнерів – це символіка військових підрозділів, прапор Військово-морських сил України, моделі зброї, а саме танк Abrams, літак F-15 та ін.

Виставка ілюстрована зображеннями чарівної природи – родючі поля, засніжені гори та безмежні морські простори нашої єдиної, вільної української землі. Любов до цього надасть нам сил вистояти та перемогти.

Слава Україні!

Виставка демонструється за адресою вул. Кузнецька, 5, ауд 56.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.