17 березня. співробітники відділу обслуговування користувачів Наукової бібліотеки у Машинобудівному навчально-науковому інституті НУК ім. адм. Макарова прийняли активну участь у онлайн-тьюторіалі «Продовжуючи справу Рудольфа Дізеля», присвячену 165-річчю від дня народження винахідника та 130-ій річниці виходу у світ патента на двигун.
Організаторами виступили професор кафедри двигунів внутрішнього згоряння, установок та технічної експлуатації Василь Наливайко та в.о. завідувача кафедри Олексій Гогоренко, а широке представництво учасників – (студенти – дизелісти НУК, співробітники інституту, представники Херсонського та Первомайського навчально-наукового інститутів, Первомайського фахового коледжу, випускники кафедри) довело, що складна таємнича доля талановитого інженера і досі викликає зацікавленість.
Доповідь професора Василя Наливайка про долю та винахід Рудольфа Дізеля супроводжувалась презентацією, яку спільно підготували завідувачка відділу Наукової бібліотеки Наталя Сімоненко та в.о. завідувача кафедри Олексій Гогоренко.
Згодом учасники «перемістились» до іншої локації – у Наукову бібліотеку, де їм було презентовано виставку «Рудольф Дізель: талановитий і таємничий». Увагу учасників було акцентовано на різноманітності наукових, науково-популярних, публіцистичних видань, присвячених життю та діяльності німецького генія. Частину матеріалів для виставки було надано Василем Наливайком, як наприклад, родзинка виставки – репринт видання 1902 року «Тепловой двигатель Дизеля» авторства інженера Маріона Лютославського.
Прикрасили виставку фотоматеріали з газети «Diesel Facts», яка нещодавно поповнила фонд англомовних періодичних видань відділу.
Документи, ілюстрації, 3D-моделі наочно демонструють, наскільки важливим для людської цивілізації став винахід Рудольфа Дізеля.
Виставка буде демонструватись до 25 березня. Ласкаво просимо до читальної зали Наукової бібліотеки (ауд. 56) у Машинобудівному навчально-науковому інституті за адресою вул. Кузнецька,5.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.