Навчання здобувачів вищої освіти НУК ім. адм. Макарова дотриманню принципів академічної доброчесносі – систематична, планова діяльність Наукової бібліотеки університету. Саме в її рамках 26 квітня поточного року була проведена онлайн-лекція «Академічна доброчесність: курс для здобувачів освіти».

Слухачами стали здобувачі вищої освітипершого курсуНавчально-наукового інституту комп’ютерних наук та управління проєктами НУК ім. адм. Макарова, які навчаються за спеціальностями: 122 “Комп’ютерні науки”, 124 “Системний аналіз”, 126 “Інформаційні системи та технології”. Модератор заходу – координатор групи сприяння академічної доброчесності в університеті К. Білоножко, бібліотекар 1 категорії Наукової бібліотеки. Вона ознайомила першокурсників з правилами академічної доброчесності та складовими її порушення, зробила акцент на необхідності формування глибокого розуміння важливості дотримання основ академічної доброчесності в освітній діяльності. Студентів детально ознайомили з нормативними документи НУК ім. адм. Макарова, які регламентують дотримання правил академічної доброчесності в університеті. Також при активній участі першокурсників було проаналізовано існуючі засоби боротьби з плагіатом, розглянуто питання для кого і з якою метою це є важливим. Наприкінці лекції модератор заходу ще раз підкреслила, що академічна доброчесність – це моральна засада інтелектуальної чесності і співпраці, яка допомагає зберігати і розвивати цінності академічної спільноти. Її основний принцип полягає у відсутності плагіату та обману в науковій, навчальній та дослідницькій діяльності.

На завершення лекції здобувачі освіти були ознайомлені зі структурою вебсайту Наукової бібліотеки, який відзеркалює всю її діяльність, послугами бібліотеки, можливостями використання електронних  інформаційних ресурсів для успішного навчання. Вони також отримали консультацію щодо правильності оформлення списків використаної літератури та описів електронного ресурсу.

Проведена онлайн-лекція є підтвердженням того, що Наукова бібліотека університету, як осередок доступу до інформаційних ресурсів, розповсюджує та популяризує серед здобувачів вищої освіти принципи академічної доброчесності та спонукає дотримуватися їх.

Фотозвіт: https://1drv.ms/a/s!AoUH-LssmFPrmT4riz90Bd4OW2_l?e=m0GBGM

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.