Друзі! Наукова бібліотека НУК імені адмірала Макарова запрошує університетську спільноту на наймасштабніший осінній флешмоб до Дня української писемності та мови – радіодиктант національної єдності. Чекаємо вас 25 жовтня об 11.00 у читальній залі Наукової бібліотеки (пр. Центральний, 3, ауд. 109).

Текст диктанту «Магія голосу» написала Оксана Забужко, а читатиме його захисник України та поет Павло Вишебаба.

Де слухати радіодиктант:

Якщо ви бажаєте, щоб ваш диктант перевірили фахівці, ви можете:

  • надіслати свою роботу перовим листом за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001.
  • онлайн надіслати свою роботу на скриньку rd@ukr.radio. Для цього потрібно сфотографувати або відсканувати написаний текст у форматах jpg, png, jpeg, tiff, pdf.

Після оприлюднення тексту радіодиктанту електронні листи не прийматимуть. Усі надіслані роботи перевірить фахова комісія. Текст радіодиктанту буде оприлюднено 28 жовтня, об 11:00 на сайті Українського Радіо та на  Суспільне Культура. Результати оголосять після того, як всі листи будуть опрацьовані та перевірені комісією.

Долучаймося до написання та єднаймося, бо українська мова це голос України!

Історична довідка:

Радіодиктант було започатковано у 2000 році задля єдності навколо української мови. Він став щорічним найбільшим флешмобом, що об’єднує українців і знавців української мови по всьому світу. Раніше День української писемності та мови відзначали 9 листопада, але з 2023 року, згідно з Указом президента, дату було перенесено на 27 жовтня.

Цікаві факти про радіодиктант за посиланням: http://surl.li/cfsutg

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.