Шановні друзі, раді повідомити вам гарну новину! Книжковий фонд Наукової бібліотеки НУК імені адмірала Макарова поповнився новими виданнями: книгою нарисів «Свідки минулого» Євгена Горбурова та біобібліографічним покажчиком «Євген Горбуров: діалоги з історією».

Горбуров Євген Григорович – член Національної спілки краєзнавців України, лауреат Миколаївської обласної премії імені Миколи Аркаса, кавалер орденів Данила Галицького та «За заслуги» ІІІ ступеня, почесний краєзнавець України, кандидат історичних наук, доцент,  депутат Миколаївської обласної ради VІІІ скликання, голова постійної комісії обласної ради з питань науки і освіти, інновації, молоді, сім’ї і спорту, культури та духовності.

15 жовтня, у ювілейний день народження Євгена Григоровича, у Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека відбулася презентація його науково-популярного видання «Свідки минулого», що вийшла друком у 2024 році у миколаївському видавництві «Іліон». Привітати Євгена Григоровича з ювілеєм, висловити вдячність за співробітництво, вагомий внесок у збереження історичної пам’яті Миколаївщини прийшли Т. М. Костирко директор Наукової бібліотеки НУК імені адмірала Макарова, кандидат наук із соціальних комунікацій та О.В. Бєлодєд, заступник директора з наукової роботи.

Свою нову книгу «Свідки минулого» Євген Григорович присвятив рідним, близьким, знайомим людям, з якими в різні роки йому довелося вчитися, працювати, займатись улюбленими справами, писати та видавати книжки, досліджувати історію рідного краю. До неї увійшли 15 нарисів про події минулого, здебільшого пов’язані з Миколаївщиною, де автор подає забуті або невідомі історичні факти, згадує героїв минулих часів, описує їх нагороди. Видання ілюстроване понад 100 фотографіями орденів і медалей, знаків, жетонів та інших артефактів із музейних і приватних колекцій.

Наукова бібліотека НУК імені адмірала Макарова висловлює щиру вдячність Євгену Григоровичу Горбурову та колегам з Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки за подаровані видання книгу «Свідки минулого» з дарчим написом та біобібліографічний покажчик «Євген Горбуров: діалоги з історією».

Тож, шановні користувачі, всі, хто бажає поповнити знання з історії рідного краю, запрошуємо до ознайомлення! Чекаємо на вас у відділі обслуговування користувачів Наукової бібліотеки НУК імені адмірала Макарова (пр. Центральний,3, ауд.109).

Фотозвіт: https://1drv.ms/a/c/eb53982cbbf80785/EoJsBa_ff-NLmVPGSD3iTnQBzk-yfkNrJMq4unLUFB8rNQ?e=gGDHv8

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.