Компанія Elsevier повідомляє про зміни, які відбулись у міжнародній наукометричній базі Scopus. Головні з них стосуються функції роботи з цитатами й забезпечують як покращення досвіду користувачів, так і підвищення якості аналізу даних, їх продуктивності та надійності. Нова сторінка огляду цитувань містить більш повні дані; має покращену візуалізацію результатів; збільшений поріг інформації (ліміт до 10 тис. документів для перегляду тенденцій цитування для набору документів або 15 авторів); удосконалений набір елементів керування інтерактивною таблицею та графіками.

«Повний процес оновлення здійснюється поетапно, і очікується, що він буде завершений до 30 червня 2024 року», – повідомила у своєму листі на адресу Державної науково-технічної бібліотеки України менеджер по роботі з користувачами Elsevier пані Паула Мілєвська.

Протягом періоду оновлення користувачі можуть спостерігати незначні коливання кількості цитувань порівняно з попередньою версією. Ці зміни пов’язані з розвитком вмісту Scopus і відмінностями синхронізації між старою та новою серверними системами.

Під час переходу на нову серверну систему користувачі можуть зіткнутися з невідповідністю кількості цитувань на деяких сторінках Scopus. Розробники запевняють, що дані про кількість цитувань залишаються точними, а розбіжності на сторінках Scopus буде, невдовзі, усунуто.

Детальніше: http://surl.li/unscm,  https://dntb.gov.ua/news/citation-scopus                                                                                                                   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.