Вшануванню найвідданіших синів та доньок нашої Батьківщини була присвячена презентація «Книги пам’яті полеглих за Батьківщину», яка відбулася 3 жовтня в читальній залі Наукової бібліотеки Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова.

Цей важливий та емоційний захід було організовано спільними зусиллями співробітників Наукової бібліотеки та авторів і учасників проєкту «Герої не вмирають»: доктора педагогічних наук, професора С.І. Якименко, викладачів та студентів кафедри початкової та дошкільної освіти педагогічного факультету Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського. Учасники проєкту поставили за мету зібрати та опублікувати життєві історії військових – мешканців Миколаївської області, які віддали своє життя у боротьбі з російським агресором.

Модератори презентації – К.А. Шапочка – кандидат педагогічних наук, доцент та С.О. Тесленко – кандидат педагогічних наук, старший викладач. Ведучі заходу – студентки МНУ ім. В.О. Сухомлинського Анастасія Шпильова (418 група) та Олеся Авсянникова (248 група).

З емоційними промовами виступили Н.В. Михальченко – проректор з науково-педагогічної роботи МНУ імені В.О. Сухомлинського, доктор філософії в галузі соціальних та поведінкових наук, доцент; О.В. Бобіна – директор Навчально-наукового гуманітарного інституту НУК імені адмірала Макарова, кандидат історичних наук, доцент. Декан педагогічного факультету О.М. Олексюк, ледь стримуючи сльози, згадала про своїх студентів, які лишили мирне життя та стали на захист своєї країни і тепер навіки залишилися молодими…

На заході були присутні викладачі, студенти Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, співробітники Наукової бібліотеки.

Щемливі вірші, проникливі мелодії, фото та відео бійців, особисті історії та спогади нікого з учасників та глядачів не залишили байдужими. А представлені на виставці книги, рештки розірваних снарядів та сигнал повітряної тривоги за вікном ще раз нагадали, які страшні часи переживає зараз український народ.

Такі заходи – це наш невеличкий внесок у збереження пам’яті про тих, хто віддав своє життя за Україну, за своє місто, свою родину, за вільне та мирне майбутнє. Це знак нашої безмежної вдячності і шани.

Вічна слава Героям! Слава Україні!

Фотозвіт: https://1drv.ms/a/s!AoUH-LssmFPrnXtiAGUy3kbq7dYE?e=E9BDdp

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.