З 21 по 27 жовтня 2024 року у світівідзначається Міжнародний тиждень відкритого доступу. Другий рік поспіль Тиждень відкритого доступу проходить під гаслом «Суспільство понад комерціалізацію». Міжнародний тиждень відкритого доступу – глобальний захід, який дає можливість академічній та дослідницькій спільноті продовжити дізнаватися про потенційні переваги відкритого доступу, ділитися своїми дослідженнями з колегами та брати активну участь у пропаганді відкритого доступу, як нової норми в науці.

Наукова бібліотека НУК імені адмірала Макарова підтримує та долучається до Міжнародного тижня відкритого доступу і пропонує університетській спільноті:

  • доступ до міжнародних наукометричних БД Scopus і Web of Science, надання консультацій з питань створення, використання та редагування авторських профілів;
  • індивідуальні консультації щодо створення облікового запису та коригування профілю ідентифікатора ORCID;
  • індивідуальні консультації зі створення та налаштування профілю Google Scholar;
  • індивідуальні консультації з питань використання електронних ресурсів відкритого доступу, надання доступу до повнотекстової платформи Research4Lif, платформ компанії Elsevir – БД ScienceDirect, БД відомого міжнародного видавництва Springer Natur, ресурсів Bentham.

Консультації – Ірина Бондар (iryna.bondar@nuos.edu.ua),

   Світлана Ларенкова (svitlana.larenkova@nuos.edu.ua)

Ми допоможемо підвищити вашу публікаційну активність!

  • доступ та розміщення електронних видань в університетському репозитарії (http://eir.nuos.edu.ua/home), в якому представлені наукові роботи професорсько-викладацького складу університету, здобувачів освіти та співробітників. 

Консультації – Катерина Білоножко (kateryna.bilonozhko@nuos.edu.ua),

                          Катерина Диндеренко (kateryna.dynderenko@nuos.edu.ua)

Чекаємо від вас нові роботи! Будемо раді надати необхідну допомогу!

Радимо скористатись Електронним каталогом Наукової бібліотеки

https://library-service.com.ua:8443/mknuk/.

Завітайте на сайт Наукової бібліотеки http://lib.nuos.edu.ua/, сторінку бібліотеки у фейсбуці (https://www.facebook.com/libnuk), відвідайте Наукову бібліотеку за адресою: пр. Центральний, 3, ауд 109.

Запрошуємо вас долучитисядо жвавого обговорення проблем відкритого доступу у соціальних мережах. Зареєструйтесь на сторінці Міжнародного тижня відкритого доступу; приєднуйтесь до спільноти OpenAccessUkraine, щоб обмінюватися думками та ділитися кращими практиками; діліться своїми активностями на Facebook в групі @OpenAccessweekinUkraine з хештегами #OAweek #OAweekUA. Тиждень відкритого доступу триватиме з 21 по 27 жовтня, однак усі охочі можуть проводити дискусії та інші заходи у будь-який зручний для них час протягом року.

Долучайтеся до наукової спільноти та заходів

Тижня відкритого доступу!

Детальніше про Тиждень відкритого доступу – за посиланням: https://www.openaccessweek.org/theme/uk

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.